Boekweit Pannenkoeken

Pannenkoeken, wie vindt ze niet lekker! Wereldwijd een veel gegeten en populair “maaltijd” Vooral kinderen zijn er dol op. Of een pannenkoek gezond is, hangt af van verschillende factoren. Is het gemaakt met witte bloem, veel boter, suiker of dik besmeerd met een flinke laag stroop? Tjah, dan kan je gerust zeggen dat de pannenkoek niet zo gezond is om te eten. Maar, ik zou Mary niet zijn als ik er geen gezonde variant van zou maken šŸ™‚ Een variant met iets minder calorieĆ«n, zodat je er meer van kan eten šŸ˜‰

Ik heb dan ook mijn versie van een gezonde pannenkoek gecreƫerd, met boekweitmeel, water en banaan. Deze variant is heerlijk om te eten met ahorn siroop, fruit of pindakaas.

boekweit pannenkoeken

Ingrediƫnten:

 • 150 gram boekweitmeel
 • 300ml. water
 • 1 grote rijpe banaan (als bindmiddel)
 • 2 eetlepels bakpoeder
 • 1/4 theelepel himalaya of keltisch zeezout
 • 1 eetlepel kokosolie of een ander plantaardige olie
 • Frambozen en blauwe bessen
 • Optioneel: snufje kaneel

Bereiding:

 1. Doe de meel, samen met de bakpoeder en zout in een grote kom.
 2. Prak de banaan in een kommetje tot het goed gepureerd is en er geen dikke klonten meer in zitten.
 3. Voeg de banaan en water toe in de kom en roer dit geheel goed samen. Mengsel hoort een klein beetje klonterig te zijn.
 4. Verhit een koekenpan met een beetje kokosolie en voeg je beslag toe. Je kan makkelijk in een grote koekenpan 2/3Ā  kleine pannenkoeken bakken.
 5. Bak de pannenkoeken op middelhoog temperatuur, tot er bubbels aan de bovenkant vormen en de randen droog zijn, keer ze om en laat deze nog een minuutje liggen. Herhaal dit tot het beslag op is.
 6. Verwarm de frambozen heel kort, doe deze in een kommetje of beker en voeg er 1 eetlepel ahornsiroop bij toe en smullen maar met z’n allen! Enjoy! šŸ˜‰

 

Liefs Mary

Tags from the story
,
Written By
More from DailyMary

Havermout Koffie Ontbijt

Door een drukbezet stadsleven zijn we altijd “on the go”. Hierdoor slaan...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *