Pompoenpuree Maken

Het maken van pompoenpuree is het makkelijkste wat er is. Zelfs had ik het nog niet eerder gemaakt, het was mijn eerste keer, maar zeker niet de laatste keer. Ik heb er een nieuwe verslaving bij, zo verrukkelijk is het! In supermarkten kom ik amper pompoenpuree tegen, wat erg zonde is. Je kan er namelijk eindeloos mee variëren. Van pompoenbrood, pannenkoekjes, als baby voeding en the famous pumpkin coffee spiced latte. Ik heb 2.5 pompoenen in de oven geplaatst, dit was de hoeveelheid wat in mijn oven paste. Maar als er meer in paste, dan zou ik er zeker weten meer in doen. Dit wordt de basis voor mijn aankomende recepten.

 

 

Wat heb je nodig?

  • 2 pompoenen (of meer)
  • Hersluitbare diepvrieszakken, tupperware of potjes. Mijn voorkeur gaat uit naar diepvrieszakken, aangezien je ze dan plat kan maken, en het hierdoor ook sneller ontdooit. In de vriezer blijven ze voor 10 maanden goed.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven alvast op 200 graden. De reden dat ik het op 200 graden rooster en voor 50 minuten is, omdat het dan goed zacht wordt. Hierdoor hoef je geen blender of staafmixer te gebruiken om het te pureren.
  2. Snijd de pompoenen door de helft en schep met een lepel de zaadjes eruit.
  3. Plaats de pompoenen ondersteboven op een bakplaat. Zo voorkom je dat ze droog worden.
  4. Rooster de pompoen voor 50 minuten tot ze helemaal zacht zijn.
  5. Met een vork kun je prikken en kijken of ze al zacht zijn.
  6. Zijn ze zacht, haal het uit de oven en laat het afkoelen.
  7. Nu kan je met een lepel het vruchtvlees eruit halen en in bakjes doen of zoals ik in plastic zakjes.

 

Een deel heb ik ingevroren, en een deel ga ik gebruiken voor mijn lunch op werk.

Video:

 

 

 

Tags from the story
,
Written By
More from DailyMary

Aubergine Ovenschotel

Een vegetarische aubergine-en linzen ovenschotel. Alles wat je nodig hebt zit in dit...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *