Pompoen Zoete Aardappel Soep

pompoen zoete aardappel soep

Een alles in 1 soep voor 2 dagen, in 30 minuten klaar! Koolhydraten, vezels en gezonde vetten van de avocado. Het was laat en ik wilde snel wat eten, maar dan niet ongezond of een maaltijd wat zwaar op de maag valt. Ik ben van mening dat je in de avonden sowieso niet veel hoeft te eten. Probeer daarom ook in de ochtend en middag goede, stevige en voedzame maaltijden te eten. Soep valt altijd goed ’s avonds, vooral als je nog laat begint met koken.  Het schillen en ontpitten van de pompoenen duurt alleen eventjes. Laat je het schillen voor wat het is, dan ben je nog sneller klaar! 😉

Ingrediënten:

  • Pompoen 2 middelgrote
  • 1 grote ui
  • 2x knoflook
  • kruiden: (cayenne) peper, kaneel, koriander poeder, zeezout, laurier blad 2x

Bereiding:

  1. Kook 1 tot 1 tot 1.2 liter water liter water met de waterkoker, zodat deze alvast klaar staat.
  2. Snijd de pompoen, met schil in kleine stukjes en zet het even apart. En snijd ook de zoete aardappel, mag ook met of zonder schil. Zelf heb ik de voorkeur, als het niet biologisch is om de zoete aardappel te schillen.
  3. Snipper de uien en fruit het aan tot ze glazig zijn en voeg dan pas de knoflook toe. Zo voorkom je dat de knoflook aanbrandt.
  4. Voeg de stukken pompoen erbij, roer dit geheel samen en laat het voor 5min. aanbakken.
  5. Voeg de 1.2L water toe, schat voor jezelf in hoeveel water erin moet. Persoonlijk houd ik ervan dat pompoensoep wat dikker is dan normaal. Maar je kan er ook natuurlijk voor kiezen dat het een lichte en wat dunnere soep wordt, voeg dan wat meer water toe.
  6. Ik gebruik altijd veel kruiden, hierdoor heb ik geen hele blok groente bouillon nodig, heb maar 1/8 deel van een groente bouillon gebruikt, meer is ook echt niet nodig. Kook dit geheel voor 10-15 minuten. Pureer dit met een staafmixer en je bent klaar. Garneer dit met koriander en avocado.

 

Optioneel: Zuurdesembrood met rauwkost, voor als je toch brood bij de soep wilt. Doe tomaat, komkommer, rode uit en basilicum in een kom. Voeg hier zout, peper, dopje (frambozen) azijn en een goede olijfolie toe. Goed roeren zodat alle lekkere smaken kunnen intrekken. Dit eet ik regelmatig op brood en kan dan ook erg van genieten Hopelijk jullie ook!

DSC_4554

 

Sharing tastes better <3

 

 

 

Tags from the story
, ,
Written By
More from DailyMary

Pompoenpuree Maken

Het maken van pompoenpuree is het makkelijkste wat er is. Zelfs had...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *